Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viskan får miljoner till nya bredband – "Många som slåss om det här stödet"

Bredbandsprojektet i Viskan tilldelas nästan sex miljoner kronor i bidrag från Länsstyrelsen Västernorrland. "Det är många kriterier att uppfylla, men de i Viskan har lyckats", säger Andreas Uhrner på Servanet.

Annons

Andreas Uhrner.

Länsstyrelsen Västernorrland delar löpande ut projektstöd och företagsstöd för att medverka för en hållbar regional utveckling och tillväxt i regionen. Nu har Sundsvalls Elnäts projekt i Viskan tilldelats nästan sex miljoner kronor, 5 986 355 kronor.

Det är de boende i området Stöde-Bodaborg som bildat en ekonomisk förening och sökt bidraget.

– Det är många som slåss om det här stödet, och det finns många kriterier som måste uppfyllas. Men det har de i Viskan lyckats med, säger Andreas Uhrner på Servanet.

Han uppskattar att man nu kommer kunna anlägga fiber för ungefär 100 av de 300 intresserade i området innan årsslutet, med hjälp av ett annat bidrag.

– Vi har ett annat projekt med ortssammanbindande nät. Det kommer vi börja bygga under hösten i år, och då får vi förhoppningsvis med ungefär 30 procent av de i Viskan-projektet, säger Andreas Uhrner.

Under 2017 kommer resterande förhoppningsvis kunna få fiber med hjälp av projektstödet.

– Det är en alltid en startsträcka innan man kommer igång, och när tjälen går i marken måste man pausa. Men förhoppningen är att vara klara 2017, säger Andreas Uhrner.

Även bilverkstaden Twintool i i Ljungaverk tilldelas pengar av Länsstyrelsen. Företaget får 385 000 kronor i företagsstöd för nya byggnader och anläggningar.

Syftet med stöden är att utveckla och stärka länets företag, organisationer och myndigheter.

Mer läsning

Annons