Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VR-Track etablerar sig i Ånge

/
  • Torbjörn Eriksson Ånge kommun hälsar Lars Karlsson och företaget VR-Track välkommen.

Ett 20-tal nya jobb skapas när det finska järnvägsföretaget VR-Track etablerar sig i Ånge för att arbeta med underhåll av Mittbanan och Ådalsbanan.
– Vi är inne i ett etableringsskede, vi flyttar in i lokaler och ska bland annat flytta nya maskiner från Finland innan starten första juni, berättar Lars Karlsson från företaget.

Annons

Under de kommande fem åren ska VR-Track:s avdelning i Ånge sköta spåren från Sundsvall till norska gränsen, från Bräcke till Långsele och ned till Sundsvall.

Lars Karlsson kommer från Infranord som skött bandelarna fram till Trafikverkets upphandling och han ser en ny struktur bildas.

– Vi kommer inte att ha vattentäta skott mellan olika områden där vi jobbar. Behövs det så hjälper vi varandra. Det märks väldigt tydligt när vi ska köpa in verktyg. I stället för att varje avdelning köper in exakt lika verktyg drar vi ned på inköpen och lånar av varandra. Det kommer att fungera alldeles utmärkt, fortsätter Lars Karlsson.

För de som dels har flyttat över från Infranord och som är helt nyanställda är det i många delar en helt ny och obruten mark.

– Det är en väldigt bra stämning bland oss. Vid anställningen har man eftersträvat en mix av gamla och unga. Det är bra. Och det kommer inte att sluta med de som vi har anställt nu. Vad jag kan förstå så kommer vi att behöva anställa mer personal.

Lokaler har man fått på industriområdet i Mallberget.

– Jag trodde att det skulle ta tid att få fram lokaler och få dem som vi ville ha dem, men det gick blixtsnabbt. På bara några dagar var lokalen som vi ville, fortsätter Lars Karlsson.

Han vill också ge en eloge till kommunen.

– Vi har fått jättebra hjälp på alla sätt.

Inköpen från verktyg till pennor har VR-Track även gjort i Ånge.

– Vi har försökt att köpa allt vi kan i Ånge. Det är viktigt för oss att kunna göra det, i stället för att ringa någonstans och beställa det vi behöver. Och vi har en platt organisation, så det blir inga långa diskussioner, slutar Lars Karlsson.

Annons