Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ångeduo bakom nya virtual reality-glasögon: "Nu jagar vi kapital"

Grabbarna bakom virtual reality-glasögonen Moggles, kämpar oförtrutet vidare.
– Vi har tagit fram en ny design för glasögonen. Nu jagar vi kapital för att komma i gång med tillverkningen, säger Joakim Edlund.

Annons

Daniel Sandvik och Joakim Edlund är Ångegrabbarna bakom företaget Rankleven Design Agency som tagit fram virtual reality-glasögonen Moggles.

När ST skrev om dem för ett år sedan hade de varit på den stora teknikmässan CES i Las Vegas.

Läs mer här

Under året har de fört diskussioner med investerare och banker. Intresset är stort, men det är fortfarande lite avvaktande hos användare och investerare. Men inte så länge till.

Enligt en analytiker på investmentbanken Goldman Sachs kommer VR att omsätta runt 100 miljarder dollar om tio år.

Företaget har utökat teamet med en säljare som har varit i Israel för att, med glasögonens hjälp, marknadsföra Sverige på en mässa tillsammans med svenska ambassaden. Där visas en panoramafilm som visar fyra platser i Sverige.

– Alla vet att det är en intressant bransch, frågan är när och hur den lyfter. Nu tror man att 2017 är året för virtual reality, säger Joakim.

Ungdomarna är de som vill spela, och driver tekniken till en början, men VR kommer långsiktigt att gå mot film, tror Joakim.

– I Hollywood har man redan börjat göra film med panoramakameror så att man i princip kan vara i filmen för att få en extra närvaro, säger han.

Utmaningen är att få till designen och storleken på glasögonen.

– De nya glasögonen är mer genomtänkta och känns lite mer som ett premium headset. De är fortfarande hopfällbara för att lätt kunna ha den med sig. Vi filar på produkten, bolaget och teamet. Vi får jättebra feedback från alla som testar, men det behövs mer filmer att visa. Google har en standard som vi valt att vara kompatibla med och de är det mest värdefulla bolaget i världen just nu, säger Joakim Edlund.