Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ångeelever i regiontävling

Eleverna i årskurs fyra blå flygel vid Björkbackaskolan i Ånge deltar idag i First Lego League regionfinal i Härnösand om hur skidstugan ska kunna spara massor av energi. Förslaget hoppas eleverna ska ta dem till Legoland i Danmark.

Annons
För en måndag sedan gjorde eleverna en grundlig energibesiktning av Ånge skidklubbs skidstuga vid elljusspåret.
Utifrån och in mättes längden på stugan, temperaturen, vilken isolering som finns och hur den värms upp. Dessutom kontrollerade eleverna också mycket noga vad som mer förbrukande elström i stugan.
I rapporten pekar eleverna på att temperaturen i stugan som förbrukar 17 000 kilowattimmar per år går att sänka. När ingen använder stugan behöver inte temperaturen vara mer än 13 grader påpekar eleverna i sin rapport.
Ingen av eleverna har nämnt kärnkraft under arbetet med att titta på energikällor, berättar Ann Badman, lärare.
Det arbete som man idag kommer att presentera för en jury i Härnösand hoppas naturligtvis eleverna ska vara det vinnande projektet och att det ger dem en resa till Danmark.
Med på resan till Härnösand finns en robot byggd i lego som är programmerad att med några knapptryckningar sortera energi som inte är så bra att använda.