Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Angel Villaverde frisläppt: "Snart kommer jag hem"

Sundsvallspolitikern Angel Villaverde skulle ha släppts fri i väntan på ny rättegång i fredags. Men administrativt krångel gjorde att det dröjde till lördag.
– Han är medtagen men glad, säger partikollegan Jon Karlfeldt i Miljöpartiets partistyrelse.

Annons

Anegel Villaverde är nu på fri fot i, i väntan på nya domstolsförhandlingar, men kan inte genom frigivningen ännu lämna Peru i Sydamerika. Genom Jon Karlfeldt har ST fått ta del av Villaverdes uttalande i samband med frisläppningen:

Läs mer: "Sundsvallspolitiker gripen på flygplats i Peru – sitter fängslad"

"Jag är mycket tacksam för all solidaritet som visats mig och min familj. Det har gett mig kraft att inte ge vika för det som jag fått uppleva de senaste veckorna.

Terrorism är ett ord som stigmatiserar och att bli anklagad för det är som att komma till Dantes helvete där det vid ingången står; 'Ni som kommer in, överge allt hopp' – och då spelar det ingen roll om man är oskyldig.

Jag är oskyldig och har redan en gång friats från misstankarna. Och jag kommer att bevisa min oskuld igen. Snart kommer jag hem!"

Nästa domstolsförhandling startar den 17 februari.

Läs mer: "Villaverde släpps fri inom några dagar"

Läs mer: "Sundsvallspolitikern Villaverde terrormisstänkt"