Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Angel Villaverde om tiden som frihetsberövad i Peru: "Jag har gråtit mycket"

I över en månad satt Angel Villaverde frihetsberövad i Peru. Anklagelserna mot honom om terrorism och samröre med Sendero Luminoso står kvar.
– Jag har gråtit mycket men ångrar ingenting, säger Angel Villaverde till SVT.

I en intervju med SVT Västernorrland berättar Angel Villaverde om känslorna och tankarna kring anklagelserna om terrorism. Han menar att det varit en mörk tid och att det påverkat om både psykiskt och fysiskt – men att det ljusnade när han fick träffa sin advokat. Han säger att mötet innebar att han äntligen kunde börja jobba på att bevisa sin oskuld.

Angel Villaverde greps på flygplatsen i Perus huvudstad Lima i juldagarna förra året. Efter det satt han häktat i över en månads tid – anklagad för terrorism och samröre med terrororganisationen Sendero Luminoso. Anklagelser som han under nittiotalet ska ha friats från, men som upphävdes i och med Fujimori-regimens fall.

Angel Villaverde säger sig inte ångra någonting, varken i livet eller i det politiska engagemanget.

Sedan tidigare har Angel Villaverde släppts fri från häktet, men får inte lämna landet. Nästa domstolsförhandling kommer att hållas den 29 februari.

LÄS MER: "Terrorister kan också bli hjältar"

LÄS MER: "Angel Villaverde frisläppt: 'Snart kommer jag hem'"

LÄS MER: "Sundsvallspolitiker gripen på flygplats i Peru – sitter fängslad"