Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ångepolitikern håller med om att slöjdmuseets samling bör lyftas fram

Slöjdmuseets framtid är en viktig fråga för Ånge kommun, och det förs redan samtal med samlingens ägare om att ta över ansvaret för träfigurerna.

Det säger kommunalråd Sten-Ove Danielsson (S), med anledning av motionen från Erik Thunefors (-) och Elisabeth Larsson (C), där just detta föreslås.

Läs mer: Vill flytta på slöjdmuseet – är för undanskymt

– Vi har fört samtal med ägarna under en ganska lång tid redan, och den här samlingen har helt klart ett unikt värde samtidigt som museet inte ligger så bra till, säger Sten-Ove Danielsson.

Att bygga en ny utställningslokal vid E14, som motionärerna också föreslår, ser han dock inte som en snabblösning då det är en investering som konkurrerar med många andra. Därför yrkas också avslag på den delen av motionen.

– Men helt klart borde vi försöka visa upp samlingen på ett helt annat sätt än i dag, kanske genom att flytta den till konsthallen i Centralhuset eller någon annan lämplig lokal under de största besöksmånaderna, säger Sten-Ove Danielsson.