Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De jublar över det dåliga vädret

/
  • När det inte regnar men ändå inte är jättevarmt är det många som tar en utflykt till Trolska skogen.
  • Drakens filt är en uppskattad attraktion på Trolska skogen.

Det finns de som gynnas av solens frånvaro.
– Vi har haft besöksrekord med 780 besökare, säger Lina Dahlbom, verksamhetschef på Technichus i Härnösand.

Annons

Regn och kyla har varit mycket närvarande hittills under sommaren. Kanske inte så roligt för dem som har sett fram emot semestern, men för några ställen har det betytt fler besökare än vanligt under sommaren.

– Vi är väldigt väderberoende, men vi får ändå ganska många besökare efter att vi byggde om. Det är fler som hittar hit nu än innan, säger Lina Dahlbom.

När solen kikar fram är det många som hellre spenderar sin tid utomhus, även om det inte är tillräckligt varmt för att åka till stranden. Något som märks av hos Technichus.

– Vi har kanske 80 besökare på en dag när vädret är hyfsat, säger Lina Dahlbom.

Men under förra veckan när solen lyste med sin frånvaro ökade antalet besökare markant.

– Under en dag hade vi 780 besökare, vilket är rekord för oss. När vi har runt 250 besökare tycker vi att det är mycket. Vi har ett kök som är på tre kvadratmeter så vi fick slita rejält när vi hade besöksrekord, men vi klarade det bra. Det är så roligt när det kommer mycket folk, säger Lina Dahlbom.

Också på Trolska skogen i Mellanfjärden märks vädret av på antalet besökare.

– När det regnar är det inte så många som kommer hit, men när det är uppehåll och ändå inte jättevarmt kommer det en hel del. Är det 30 grader varmt är det knappt några besökare alls på dagen, säger Eva Eriksson Brusell, på Trolska skogen.

Under en dag kom det 800 besökare under fyra timmar och det blev hektiskt.

– Men det är samtidigt bara roligt. Det är så vi vill att det ska vara. Det har varit rusning av besökare i år. Speciellt under helgen som var och framåt, säger Eva Eriksson Brusell.

Bodaborg i Torpshammar ser också en ökning tack vare det dåliga vädret.

– Just nu har vi mycket turister. När det har regnat flera dagar i streck kan vi se en liten ökning, men vi ligger så avsides att de flesta av våra besökare planerar ganska långt innan de kommer hit, säger Katarina Ödmark, ägare till Bodaborg i Torpshammar.

Hon tror inte att vädret påverkar antalet besökare avsevärt.

– Jag tror att när det har varit soligt och riktigt varmt i flera dagar tröttnar vissa på värmen och besöker oss under en dag istället, säger Katarina Ödmark.

Mer läsning

Annons