Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsolyckan kommer inte överraskande

/
  • Delar från lastbilens front ligger kvar på olycksplatsen på E4 i Älandsbro. Kollisionen blev våldsam och 19-åringarna var döda när räddningspersonalen anlände.

Dödsolyckan på E4 i Älandsbro kommer inte som någon överraskning för boende i området. Flera liknande olyckor har inträffat.
– Det går fortare och fortare. Framförallt är det den tunga trafiken som driver upp tempot, säger Mattias Larsson, boende i Huggning, Älandsbro.

Annons

Vi befinner oss några hundra meter från nattens olycksplats där två personer omkom. En 19-årig kvinna från Härnösand som var passagerare i olycksbilen och föraren, en 19-årig man från Stockholmsområdet.

Exakt vad som hände är inte fastställt. Polisen ska göra en utredning.

– Vi utreder alltid den här typen av olyckor och sedan får vi se om det leder vidare till något. I nuläget är ingen misstänkt för något trafikbrott, säger Krister Öst, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Läs mer: Fick sladd på E4 – två tonåringar döda

Enligt uppgifter till polisen och även till Allehanda.se blev det en våldsam kollision. Personbilen var på väg söderut mot Härnösand och fick sladd på E4, sträckan mellan avfarten mot Norrstig och avfarten till Saltvik där en fartkamera är placerad.

Personbilen smällde in i den vänstra sidan av fronten på en mötande långtradare. Bilen kanade sedan ner i diket.

När räddningspersonalen anlände till olycksplatsen konstaterades att 19-åringarna var döda. Lastbilschauffören chockades av händelsen.

Halkan som slog till längs Norrlandskusten orsakades av att det var extremt halt på platsen där olyckan inträffade.

Det aktuella vägavsnittet är hårt olycksdrabbat. Flera olyckor har inträffat på senare tid och Mattias Larsson, som själv kör lastbil, har sina teorier.

– Håller man avstånd och hastighet är det inga problem. Men jag ser många långtradare som kör betydligt fortare, konstaterar han.

Trafikverket har genomfört förbättringar på E4 genom Älandsbro. Det finns planer på att bygga en rondell på E4 i Älandsbro. Sedan tidigare har Trafikverket bestämt att gräva bort den gamla järnvägsviadukten vid avfarten till Hemsövägen.

Trafikverket kommer också att utreda olyckan.

– Vi utreder för att få egen kunskap och för att kunna förbättra vägen, säger Peter Behrman vid Trafikverkets presstjänst.

Mer läsning

Annons