Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elvy Söderström basar för Norrtåg

/

Nu har det förra kommunalrådet i Örnsköldsvik, Elvy Söderström fått ett nytt uppdrag. Hon basar i fortsättningen för Norrtåg.

Annons

Årsstämman för Norrtåg AB beslutade på måndagen att välja Elvy Söderström till ny ordförande för Norrtåg AB. Hon efterträder Thomas Hägg som har varit bolagets ordförande sedan starten 2008. Elvy Söderström har fram till i år varit kommunalråd i Örnsköldsvik och har flera viktiga poster, bland annat i socialdemokraternas verkställande utskott. Från Västernorrland får hon sällskap med Centerns distriktsordförande Jonny Lundin från Gussjö i Härnösands kommun.

Läs mer: De är Norrtågs nya operatörer

– Det här är ju ett viktigt uppdrag. Och jag ser fram emot att arbeta med att se till så att vi får en bra kollektivtrafik. Det är ett mycket spännande bolag med en viktig roll i samhällsutvecklingen i vår del av landet som ju omfattar de fyra nordligaste länen och även resten av Sverige, säger Elvy Söderström.

Hon är även engagerad i tågtrafik både inom sitt uppdrag i landstinget Västernorrland och i den ideella förening som arbetar för utbyggd järnvägstrafik.

– Jag är engagerad i att vi ska få snabbtåg till Norrland och att ostkustbanan måste få dubbelspår. Men det är inte något som vi i Norrtåg sysslar med utan detta är ett engagemang utanför Norrtågs styrelsearbete.

Hon har varit mycket engagerad i tillkomsten av Botniabanan och är nu intresserad av att arbeta med att utveckla trafiken.

Bland annat kommer om drygt ett år en ny järnvägsoperatör, Tågkompaniet, ta över trafiken.

– Det är nu snart fem år sedan Botniabanan startade. Jag är nöjd med hur den nuvarande operatören arbetat med beaktande av alla tekniska problem som varit och ser fram emot ett samarbete med den nya operatören, säger hon.

Mer läsning

Annons