Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När Igor mötte Saga

/
  • Igor och Saga träffade varandra på en lekplats i Nynäshamn. Nu har det återförenats via Facebook.

När Igor och Saga träffade varandra på en lekplats i Nynäshamn så tyckte de genast om varandra. Men deras familjer reste vidare och barnen skildes åt. Men nu har Igor efterlyst Saga på Facebook och fått napp.

Annons

Igor, 4, berättar stolt på telefon att han träffade Saga vid lekplatsen i Nynäshamn och att hon var jätterolig.

– Det var när vi gungande, så lärde vi känna varandra. Jag sa just till pappa att jag vill att vi ska segla till Saga nu. Vi lekte och hon var en snäll tjej.

Det var i mitten av juli som Igor träffade Saga, 5, på en lekplats vid hamnen i Nynäshamn och sedan dess har han inte kunnat glömma henne. Både Sagas och Igors familj var på semester och några kontaktuppgifter togs aldrig. Tove Fall som är Igors mamma berättar att Igor kommit in i båten alldeles lycklig och berättat att han träffat en ny kompis i gungorna. Igor hade sen svårt att släppa sin nya kompis och frågade om och om igen sina föräldrar när han skulle få träffa Saga igen.

– Tre veckor senare när vi var i Sandhamn så försvann han plötsligt, det visade sig att han var iväg och letade och frågade efter Saga, berättar Tove Fall och skrattar

Då bestämde de sig för att göra en efterlysning via Facebook. Det Igors pappa visste var att Saga kom antingen från Hudiksvall eller från Härnösand. Sen gick det snabbt. Ann-Sofie Söderlind, som är mamma till Saga, minns kvällen när Saga träffade en ny kompis tydligt.

– Den här pojken och Saga hittade varandra ganska snabbt. det är svårt att sätta ord på, men det var på det där sättet bara barn kan hitta varandra på. Man kunde höra de där bubblande skratten från magen.

I lördags fick Ann-Sofie Söderlind ett samtal från en kompis som säger att det är en mamma som lagt ut en efterlysning på Facebook. I en post som har delats över 900 gånger så är det någon som söker efter Saga. Så nu har äntligen Igor fått kontakt med Saga igen, som heller inte kunnat släppa pojken hon lekte med den där kvällen.

– Saga blev jätteglad när hon i dag fick ett meddelande och en bild från Igor, berättar Ann-Sofie Söderlind.

När Igor får höra att Saga blev glad över meddelandet utbrister han

– Blev Saga glad av mina meddelanden, vad roligt! Kan Saga ringa? Det vill jag!

Mer läsning

Annons