Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottstjuvar fångades på film

/

Vid ett inbrott mot Optikern i Kramfors stals eller förstördes solglasögon för över 100 000 kronor.
En dramatisk film visar när tjuvarna flyr i bil från platsen.

Annons

Klockan 03.04 gick larmet från optikaffären på Stationsgatan. Gärningsmännen krossade ett stort skyltfönster med något redskap, kanske en slägga, och tog sig in i butiken.

– SOS ringde och väckte mig och jag tog mig snabbt till butiken. Polis och väktare kom också snabbt, men inbrottstjuvarna hade försvunnit efter bara några minuter, säger Jeanette Wallmark som tillsammans med Camilla Westerlund äger och driver Optikern.

Tjuvarna visste vad de var ute efter. De kom över ett 50-tal solglasögon av attraktivt märke. De hade även tagit med sig ett par ställ med andra, inte lika dyra, solglasögon ut på gatan men sedan lämnat dem där.

– Det är hundratals solglasögon som vi alldeles nyligen hade hängt upp och som nu är förstörda, berättar Camilla Westerlund

Tjuvarna intresserade sig inte för något annat i butiken. Det stora skyltfönstret som krossades kostar däremot åtskilliga tusenlappar.

Morgonen fick ägnas åt att städa upp bland allt bråte med glassplitter innan butiken kunde öppnas.

Förhoppningsvis har polisen säkrat bevis som går att använda. Bland annat fanns spår av blod i butiken efter att inbrottstjuvarna skurit sig.

Filmen och en stillbild visar att det tycks handla om tre personer som utför inbrottet. De åker snabbt från platsen i riktning mot resecentrum i en vit bil, möjligen en Volvo 745. En reklamskylt faller ur den öppna bakluckan efter cirka hundra meters färd.

Under de elva år Optikern funnits har butiken drabbats av en del skadegörelse, men aldrig ett inbrott.

Mer läsning