Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Live: Allehanda.se sänder från manifestationen

Det blev en massiv uppslutning i Kramfors på lördagen, när det manifesterades mot de planerade neddragningarna vid Sollefteå sjukhus. Enligt arrangören var hela 14 000 personer på plats.

Annons

Vår sändning från manifestationen kan ni se i sin helhet här ovan.

Tanken var att manifestationen – "Ådalen reser sig" – skulle starta klockan 10.45, men arrangörerna fick skjuta på starten då det länge var långa bilköer. Rapporter gör gällande att det ett tag var stopp i Kyrkdal, drygt två mil från Kramfors.

Demonstrationståget startade vid IP och gick förbi Kramm – där Socialdemokraternas förtroenderåd samlas under helgen – för att stanna på torget. Många talare, från flera politiska läger, sjukvården och allmänheten tog plats på scenen.

Mattias Rösberg, företrädare för aktionsgruppen Sollefteå Framtidens Akutsjukhus var sist ut med att läsa upp ett upprop som senare skulle lämnas över till Socialdemokraterna på Kramm. Avslutningsfrasen "Vi kräver tre akutsjukhus, som ni har lovat oss. Hela länet ska leva!" sammanfattade kärnan i manifestationen.

Stefan Kanerva i arrangörsstaben var överväldigad efteråt.

– Det här var mer än jag trodde. Jag hade i mina bästa förhoppningar hoppats på 10 000 personer, men vi var över 14 000 på torget om beräkningen stämmer, säger Kanerva.

För några veckor sedan hölls manifestationen "Utan barn stannar Ö-vik". Du kan se reprisen här.

För mer nyheter om Kramfors, klicka här – och följ Allehanda.se Kramfors på Facebook.

Mer läsning