Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämre lön efter att ha pratat med media

/
  • Nu vågar de två anställda inom hemtjänsten inte gå ut offentligt i media därför att de upplevt ett missnöje från chefer tidigare.

Förra året slog hemtjänstpersonal i Kramfors kommun larm om missförhållanden på sin arbetsplats.
Men av rädsla för att bestraffas av arbetsgivaren valde de att vara anonyma i media.
– Att vara bråkig på arbetsplatsen kan synas i lönekuvertet, säger två av de anställda.

Annons

Under åren har hemtjänsten i Kramfors kommun vänt sig till media flera gånger, men ofta har de valt att vara anonyma, trots att de känner till meddelarfriheten.

En av de två anställda som vi pratat med har känt av ett missnöje för att hon pratat med journalister.

– Det märks på lönen och på hur chefen bemöter mig, säger hon.

Individuell lönesättning är en av de stora sakerna som skapar en tystnadskultur på arbetsplatsen, tror de båda. Eftersom de har fått höra att de tycker för mycket och är för bråkiga vill de vara anonyma.

När de har höjt sina röster handlar det ofta om arbetsmiljön och att brukarna ska få det bättre.

– Vi säger ifrån för att de vi går hem till ska ha det bäst.

Rädslan för att bli av med jobbet, bli förflyttad eller osynliggjord av chefen är också en av orsakerna till varför många tystnar, tror de.

När kritik om verksamheten förs fram finns risken att cheferna tar det personligt, berättar en av dem. Hon kan förstå att det är svårt att vara chef, speciellt mellanchef, med besparingar och direktiv uppifrån.

– Vi klagar inte för att klaga, utan för att vi vill att det ska bli bättre.

I vår undersökning framkommer det att över hälften av de anställda inom offentlig sektor i länet inte litar på journalister. Men det är rädslan för hur cheferna ska reagera och inte misstron mot journalister som gör att de anställda inte vågar gå ut offentligt, tror hon.

– De flesta vågar inte prata om inte en chef sagt att de får eller om det är något väldigt positivt.

Facket Kommunal tror också att individuell lönesättning kan skapa en tystnadskultur.

– Det finns en otrygghet bland de anställda som kan göra det svårt att driva fackliga frågor, säger Arlene Westin från Kommunals styrelse.

Men det finns undantag, när chefen lyssnar på sina anställda och involverar dem i arbetet blir det högre i tak, berättar Åsa Sjölander som jobbar på en arbetsplats med högt i tak, särskolan i Kramfors.

Om individuell lön är ett problem, är det något ni ska arbeta bort?

– Får vi in tillräckligt mycket protester så är det klart att Kommunal kan driva frågan, men det är inte något vi gör i dag, säger Anette Modigh, ordförande för avdelningen i Kramfors.

Att ha stöd från sitt fackförbund är en viktig del för att få folk att våga prata och det är en av fackets viktiga roller, tycker hon.

Läs också: Står okunskap om meddelarfrihet

Mer läsning

Annons