Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottlossning i Kramfors

/

Fyra män är greps efter skottlossningen i Kramfors på tisdagseftermiddagen. Två av männen släpptes under natten mot onsdag. Två anhölls misstänkta på sannolika skäl för grov misshandel.

Annons

Skottlossningen ägde rum på Vallen i Kramfors strax innan klockan fyra på tisdagseftermiddagen. Enligt uppgift har en man blivit skjuten och förts med ambulans till Sollefteå sjukhus.

– Mannen är skottskadad, men jag har inga uppgifter om var han blivit skjuten. Det är i alla fall inte livshotande, säger Börje Öhman, kommunikationschef hos polisen region nord, till Allehanda.se.

Enligt en obekräftad vittnesuppgift som Allehanda.se tagit del av har mannen blivit skjuten i ena benet.

Uppgifter gjorde gällande att skottlossningen hade skett i Steel gyms lokaler, men Nicklas Frage som äger gymmet hävdar att så inte är fallet.

Läs också: "Har aldrig varit med om något liknande"

– Det hände inte inne på gymmet, utan det hände på studiecentrum som ligger intill gymmet, säger han.

Allehanda.se har varit på plats vid lokalen där skottlossningen ägde rum, vid södra infarten till Kramfors. Platsen är avspärrad. Vittnen på plats har uppgett för polisen att en man setts med vad som kan ha varit en pistol.

En massiv polisinsats inleddes efter händelsen och den ser nu ut att ha burit frukt. Enligt polisen har fyra personer gripits. "I nuläget finns inget mer att kommentera i ärendet", skriver polisen i ett uttalande på sin hemsida.

Det här var andra gången på bara tre dagar som en person blev skjuten i Kramfors kommun. I söndags blev en 28-åring i Frånö skottskadad. Börje Öhman kunde på tisdagskvällen inte säga om det finns någon koppling mellan de båda händelserna.

– Inte som det ser ut nu, men vi ska naturligtvis titta närmare på det. Det känns som att det vore märkligt om det inte fanns någon koppling.

Uppgifter gör gällande att det kan röra sig om en uppgörelse i kriminella kretsar. När det gäller de två släppta männen fanns det inte tillträckligt med bevis för att någon skulle kunna bindas till skottdramat under tisdagen. Beslutet om frigivandet togs av åklagare strax före midnatt.

Men för de två övriga som greps blev åklagarbeslutet att båda skulle anhållas.

Mer läsning

Annons