Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arthurs historia har blivit världsnyhet

/
  • Gatukorsningen Arthur som blev rikskändis när han slog följe med svenska landslaget i multisport under VM i Ecuador tidigare i november har landat i Sverige.
  • Gatukorsningen Arthur som blev rikskändis när han slog följe med svenska landslaget i multisport under VM i Ecuador tidigare i november har landat i Sverige. Här med Mikael Lindnord, sin nya husse och dottern Philippa.
  • Gatukorsningen Arthur som blev rikskändis när han slog följe med svenska landslaget i multisport under VM i Ecuador tidigare i november, på veterinärbesök i Ecuador.

Många medier i Sverige har skrivit om nyheten – nu hakar fler på.
Blivande Örnsköldsviksbon Arthur har blivit världskändis.

Annons

Vi har tidigare, i flera artiklar, berättat om hunden Arthurs färd från gatan i Ecuador till hemmet hos multisportaren Mikael Lindnord i Örnsköldsvik. Mikael Lindnord mötte hunden över en köttbulle under en multisporttävling i Ecuador häromveckan och efter det följde Arthur, som hunden fick heta, multisportlaget hela vägen till mål. Men resan är inte slut ännu. Innan Arthur får komma hem till sin nya familj i Sverige ska han sitta fyra månader i karantän.

Brittiska Daily Mail publicerade på söndagen en lång artikel om den hjärtknipande historien. Läs den här.

Mer läsning

Annons