Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Berra" ersätter "Vild-Hasse"

/
  • I väntan på att

I många år åkte "Berra" Andersson omkring på marknader och sålde babyfiltar.
Nu är han Vild-Hasse.

Annons

– Och jag som hatar både skägg och långt hår, säger Berra och skrattar.

Ja, vad gör man inte?

De som hunnit göra ett besök på den 73:e årgången av Nätra Marknad i Kornsjö har med stor sannolikhet gjort upptäckten. Det nästan otänkbara har nu skett. Hans "Vild-Hasse" Bengtsson är inte på plats för att kränga korv, gasta och ringa i klockor.

Vild-Hasse är sjuk hemma i Malung i Dalarna, men han hoppas att kunna vara på språng igen när det är dags för marknadens 74:e upplaga.

– Just nu är det varken himmel eller helvete för mig, men det gör ont att inte kunna vara på plats. Nu kan vi tala om mässfall i Nätra.

– Vår herre ville att jag skulle stanna upp ett slag, men det är inte så lätt när korven är datummärkt. 78 år är ingen ålder på en korvförsäljare, jag kommer igen, säger Vild-Hasse.

Det var inte i går som du inte var på plats.

– Nej, jag kan inte minnas att det har hänt. Jag har tappat räkningen på alla gånger jag varit på plats. Det är bland annat Nätra Marknad som gjort mitt namn så känt. Nu litar jag stenhårt på att Berra Andersson och min gode medhjälpare Janne Norberg tar hand om korvarna och kunderna.

För Bertil "Berra" Andersson är det inga konstigheter att vara marknadsknalle. Mellan 2000 och 2005 låg han ute och sålde – babyfiltar. Det är en bit ifrån Vild-Hasses marknad, om man säger så.

– Jo, det håller jag med om. Jag försöker vara mig själv när jag säljer. Jag kan slå några slag på klockorna, men att dra ramsor är Hasses grej.

Berra har varit Vild-Hasse sedan i februari, när Bengtsson från Malung blev för ofärdig för att vara ute och sälja korv. Och Berra ser en möjlig lösning om det visar sig att 78-årige Bengtsson får svårt att komma tillbaka i gammalt slag.

– Jag har sagt till Hasses familj att jag kan tänka mig att i framtiden driva företaget vidare om någon annan äger det. Vild-Hasse är ett känt och gångbart namn som man nog ska vara ganska rädd om.

Mer läsning

Annons