Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En död i villabrand i Köpmanholmen

/

En villa i Köpmanholmen i Örnsköldsvik brann tidigt på tisdagsmorgonen.
En person har omkommit i lågorna.

Annons

Tidigt på tisdagsmorgonen, klockan 03.36, larmades polis och räddningstjänst till en villabrand i Köpmanholmen. En person hade lyckats ta sig ut ur fastigheten till ett grannhus och därifrån larmat SOS.

När räddningstjänsten kom till platsen fick man vetskap om att en person fanns kvar i byggnaden. Räddningspersonalen lyckades hitta personen på bara någon minut, men dennes liv inte gick att rädda.

– De har anträffat en person inne i fastigheten men den personens liv gick inte att rädda, säger Marcus Grahn, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Branden ska ha startat i tvättstugan.

– Elden kunde släckas ner i tvättstugan rätt snabbt, men den hade gått upp i taket så vi jobbar med att släcka det nu. Vi har branden relativt under kontroll, säger Arne Persson, räddningschef i beredskap vid 05:15.

05:30 rapporterar Allehandas reporter på plats, Sofia Göth, att branden är helt släckt.

– Räddningstjänsten har använt sig av en ny släckanordning, och utan den hade det tagit längre tid att släcka, säger hon.

Strax efter 06-tiden uppgav polisen att anhöriga underrättats om dödsfallet. Det ska aldrig ha varit någon risk för spridning till närliggande hus.

Mer läsning