Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Foppa inför mästarprovet: "Man kommer att få bita ihop"

/

Sveriges Television drar i gång ytterligare en omgång av Mästarnas Mästare.
Och här är en mästare som är redo:
– Man kommer nog att få bita ihop för att ta sig till final, säger Peter Forsberg.

Annons

Många stora idrottsmän och -kvinnor har passerat i det populära lek- och tävlingsprogrammet som styrs av programledaren Micke Leijnegard.

Den störste som hittills varit med är tveklöst utförsåkaren Ingemar Stenmark, som var överlägsen vinnare 2011.

Nu kommer en annan av Sveriges absolut största genom tiderna.

– Jag tycker att det är rätt tillfälle att ställa upp den här gången, säger Peter Forsberg, som har dubbla uppsättningar av OS-guld, VM-guld och Stanley Cup-triumfer.

Varför det?

– För att de har varit på mig några gånger – och fått nej. Jag tycker att man ska ha varit ifrån sin idrott några år innan det är dags att ställa upp i de här sammanhangen.

De sex som har att göra upp om två finalplatser är, förutom "Foppa", Jörgen Persson (bordtennis), Niklas Jihde (innebandy), Karolina A Höjsgaard (orientering), Hanna Marklund (fotboll) och Caroline Ek (kickboxning).

– Det är svårt att på förhand ha en uppfattning om hur bra de andra kommer att vara. Tjejerna känner jag inte, men Jörgen och Niklas känner jag ganska väl. Jag kan tänka mig att vi alla kommer att ha våra favorit- och hatgrenar.

Foppa tackade ja till att vara med i Mästarnas Mästare redan för cirka nio månader sedan. Han har med andra ord haft tid till förberedelser.

– Jag har hållit i gång, men inte som en tok. Det går inte att jämföra med den träningsdos som gällde när jag var aktiv. Jag är redo, men formen hade kunnat vara ännu bättre.

Känner du till programmet?

– Absolut. Jag har sett ett gäng avsnitt. Jag tror det kan passa rätt bra, men sedan finns uppgifter som tydligen kan framkalla riktiga hjärnsläpp.

Är det någon gren du fruktar?

– Jag är ingen säl i vatten. Och så är jag ju rätt tung; så det finns grenar som kanske passar exempelvis en lätt orienterare lite bättre. Så känns det i alla fall på förhand.

Någon gren du ser fram emot?

– Nja, det finns någon som kanske passar en tjurskalle. Exempelvis den där när man ska rulla en tung boll i en backe. Jag tror att jag kan överraska i någon gren där inte alla räknar med att jag kan vara bra, det brukar ju heta att jag har tur. Jag hoppas på någon kantboll.

Två hockeyspelare har vunnit tävlingen – Jörgen Jönsson och Danijela Rundqvist – så känns ingen press.

– Nej, precis. En finalplats är målet.

Fotnot: Inspelningarna av den åttonde säsongen spelas in i Spanien. Programmen sänds under våren 2016.

Mer läsning

Annons