Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guld, smycken och pengar stals från sju villor

Sju villainbrott skedde i Kramfors och Örnsköldsvik under julaftonen.
Tjuven eller tjuvarna har rivit upp julklappar och stulit guld, smycken samt kontanter.
– Det är ingen slump att man slår till just i dag, säger Martin Södervall, KC-befäl på Polisen Västernorrland.

Annons

Vid 21.00-tiden på julafton larmade en villaägare polis att det skett ett inbrott på Gamla riksvägen i Örnsköldsvik. Någon eller några har tagit sig in genom en dörr bakom villan mellan klockan 13.00 och 20.30. Anmälaren kunde direkt konstatera att kontanter stulits.

På en annan adress hade boende varit borta mellan 13.30 och 22.45. När de kom hem fann de att deras villa på Violinvägen i Bjästa, söder om Örnsköldsvik, blivit utsatt för ett inbrott. Någon hade tagit sig in via en dörr på baksidan och rivit upp julklappar som fanns i huset.

– Det är ingen slump att man slår till just i dag. Sådant här händer helgerna då man vet att folk inte är hemma, säger Martin Södervall, KC-befäl på Polisen Västernorrland.

I samband med att polisen sökte vittnen till tidigare inbrott på Violinvägen upptäcktes ännu ett inbrott i en villa ett par hus bort. När ägarna till villan kom hem vid 01.00-tiden fick de beskedet av polisen. En timme senare framkom det att det även skett ett villainbrott i Domsjö. Här hade man tagit sig in via en källardörr och sedan gått igenom hela fastigheten. Ägarna hade varit borta mellan 17.00 och 02.00. Omkring 30 000 kronor i kontanter uppges ha stulits. Enligt polisen har man säkrat vissa spår på adressen.

Tidigare under julaftonskvällen fick polisen in flera anmälningar om villainbrott från bostadsområdet Törna i Ullånger, Kramfors.

Det var strax efter klockan 19.00 som det första samtalet kom in till polisen. Gärningsmännen hade tagit sig in i villan genom ett källarfönster.

Inbrottet har skett någon gång mellan klockan 10.00 och 19.00.

En timme senare, vid 20.00-tiden, fick polisen in uppgifter om ytterligare två inbrott – i samma bostadsområde.

– Vi är naturligtvis väldigt tacksamma för eventuella vittnesuppgifter, säger Mats Rasmusson, vakthavande polisbefäl.

Tips till polisen lämnas till 114 14.

Mer läsning

Annons