Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktning tidigast på onsdag

De tre våldtäktsmisstänkta männen sitter fortfarande anhållna.
– Bilden har blivit lite klarare, men det är viktigt att säga att de inte är dömda, säger Mikael Ahrtzing, polisens presstalesman.

Annons

Läs mer: Tre anhölls för våldtäkt

Det var i helgen som en ung kvinna anmälde att hon hade blivit våldtagen av tre unga män, som hon hade bjudit hem. De tre männen anhölls i söndags, misstänkta för grov våldtäkt – och sedan dess har polisens utredning rullat på i full skala.

– Det har hållits ett antal förhör, men fortfarande återstår arbete för att få fram en tydlig bild av vad som har hänt, säger Mikael Ahrtzing och tillägger att det kan bli frågan om en häktningsförhandling tidigast på onsdagen.

– Vi får helt enkelt se var vi landar, säger han.

På frågan hur flickan mår svarar han att "självklart mår hon inte bra".

Mikael Ahrtzing säger att det är viktigt att påpeka att det i det här stadiet handlar om en utredning och att polisen jobbar förutsättningslöst.

– Vi vet ju fortfarande inte exakt vad som har hänt, men delvis har det förstås klarnat lite mer. Samtidigt väntar vi på analyssvar från den tekniska undersökningen.

Mikael Ahrtzing säger också – i generella termer – att det oftast finns delade meningar om vad som kan ha hänt vid en sådana här situation.

Han säger även att han inte kan kommentera vad som har kommit fram i förhör med varken kvinnan eller de tre männen.

– Jag kan bara understryka att utredningen fortsätter och att ingen är dömd. Det får man inte glömma bort, liksom att det även kan komma fram mer fakta.

Samtliga misstänkta män är födda på 90-talet.

Mer läsning

Annons