Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höll sig undan från fängelse i fyra månader

/

När polisen stoppade de två männen i Örnsköldsvik visade det sig att de var knarkpåverkade.
Lite senare visade det sig dessutom att den ene av männen skulle ha påbörjat sitt fängelsestraff – i oktober i fjol.
– Domen är från Skåne också så det var lite oväntat att han skulle dyka upp här, säger Robert S Öhman, vakthavande befäl vid länspolisen.

Annons

Det var vid 23-tiden på tisdagskvällen som polisen bestämde sig för att kontrollera två personer, den ene känd för polisen sen tidigare, efter Järvedsleden i Örnsköldsvik. De båda männen visade tecken på drogpåverkan och togs därför med för vidare utredning.

Medan den ene personen var känd för polisen sen tidigare var den andra mannen helt okänd för patrullen, varför de frågade efter ID-handlingar vilket han saknade. Mannen uppgav ändå en identitet och kunde svara på kontrollfrågor från polisen rörande identiteten.

Så långt allt väl.

Inne på polisstationen visade det sig dock att mannens ansikte stämde dåligt överens med den uppgivna identitetens passfoto. I stället uppdagades det att mannen uteblivit från ett fängelsestraff.

– Han har varit nationellt efterlyst ända sen oktober 2014, då han skulle ha inställt sig. Men han har lyckats hålla sig undan, säger Robert S Öhman.

Efter provtagning fördes den 26-årige mannen till häktet i Saltvik för att inleda sitt fängelsestraff. Omkring fyra månader för sent.

Han är dessutom, liksom sin jämnåriga kompanjon, misstänkt för narkotikabrott.

Mer läsning

Annons