Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katt upphängd i vajer och strypt

/

Birg i Kornsjö är död. Katten hittades upphängd i en stålvajer på söndagsmorgonen.
– Jag förstår inte hur man kan vara så dum mot ett oskyldigt djur, säger ägaren.

Annons

Katten Birg hämtades från djurskyddet för ungefär tre år sedan. Sedan dess har den lilla svarta katten fått ett bra liv i Kornsjötrakten, omgiven av djur och vänliga människor.

I söndagsmorse tog dock kattens liv slut.

– Vår hund ville ute tidigt på morgonen och göra sina behov. Hunden blev kvar vid hästvagnen och kom inte in när jag ropade. Då var jag tvungen att gå ut, säger ägaren, som tycker historien är så olustig att hon inte vill avslöja vem hon är.

– Men det är klart att man undrar om det är någon som vill en illa, säger hon i nästa andetag.

– Men varför då ge sig på vår katt?

När katten hittades var den upphängd i den vajer, som sitter fast i hästvagnen och som används för att säkra vagnen med bilen.

– Vajern var lindad runt kattens hals. Katten har aldrig kunnat göra så själv.

Familjen blev så pass tagen av händelsen att de ringde polisen.

– En polispatrull kom hit under dagen. Enligt dem fanns inga tvivel om att Birg hade utsatts för våld. Det såg väldigt groteskt ut.

För en tid sedan blev en annan katt vid Bjästatjärn, bara tre kilometer ifrån Kornsjö, skjuten i huvudet med ett luftgevär.

– Man blir faktiskt lite orolig, säger ägaren till Birg, som inte förstår varför någon tar sig tid att arrangera något liknande.

– Vi vet ju inte om katten var död innan den hängdes upp. Blev den påkörd så undrar man ju förstås varför det inte hade räckt med att lägga den vid sidan vägen?

– Kanske har någon gjort någon iakttagelse. Det måste ha hänt mellan tre på söndagsnatten och sex på morgonen, säger hon.

Mer läsning

Annons