Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå kommun bäst i länet på företagsklimat

/

Timrå har bäst företagsklimat i länet. Härnösand och Örnsköldsvik är Västernorrlands raketer.
Däremot har tillgången på kompetens i företagen försämrats i länets samtliga kommuner.
Det visar Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner, som presenterades på tisdagsförmiddagen.

Annons

Härnösand kommun är årets raket i företagsrankingen. Kommunen klättrar 72 placeringar från förra årets ranking och hamnar på plats 151 i riket.

Örnsköldsvik klättrar 33 placeringar till plats 93, vilket är näst bäst i länet.

Timrå ligger högst upp i rankingen av Västernorrlands kommuner. Trots ett tapp på 6 placeringar jämfört med förra året går kommunen in på 63:e plats av Sveriges 290 kommuner.

För Kramfors och Sollefteå är resultatet betydligt sämre. De kommunerna tappar flest placeringar i Västernorrland. Kramfors rasar 61 placeringar och landar på plats 233. Sollefteå tappar 32 placeringar och ligger på plats 277.

I ett pressmeddelande berättar Svenskt Näringsliv på tisdagsförmiddagen att 31 000 företagare från hela landet har lämnat omdömen om sin hemkommuns företagsklimat. Det handlar bland annat om attityder till företagande, konkurrens för kommunala verksamheter, kommunens service till företagen samt tillgången på medarbetare med relevant kompetens.

– Årets enkät visar att nästan alla som svarat i Västernorrland upplever att tillgången på kompetens har försämrats, vilket är oroande. En viktig utmaning framåt är att i större utsträckning matcha utbud av utbildningar till företagens behov av kompetens, säger Anna Hedensjö Johansson, regionchef Svenskt Näringsliv i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons