Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ge alla en chans till kvalitetsträning

/
  • Jörgen Wikner, Joakim Bäckström, Jens Kristoffersson och Magnus Håkansson driver Modo Sports Academy. I februari öppnar de ett gym i Fjällräven center.
  • Gymmet växer fram i det som tidigare var en pub i det norra hörnet av Fjällräven center.

Det brukade vara en pub i det norra hörnet på fjärde våningen av Fjällräven center. Men snart öppnar där ett 200 kvadratmeter stort gym.
– Det har varit ett kopiöst jobb, men nu ser vi ljuset, säger Jens Kristofersson på Modo Sports Academy.

Annons

I mitten av februari väntas de stå klara. Modo Sports Academys nya lokaler. Verksamheten som i två år bara varit ett litet rum högst upp i Fjällräven center anpassat för elitidrottare, utvidgas nu till en större gym- och testanläggning för alla typer av motionärer.

– Det är en full satsning mot friskvård och den allmänna hälsan. Från allmänheten upp till elitnivå, säger Jens Kristoffersson.

Konceptet är tydligt

Medlemsantalet kommer att hållas nere till 100 platser för att kunna hålla uppe den personliga kvalitén. Alla medlemmar får genomgå ett personligt utformat fystest när de börjar för att de på bästa sätt ska få sina träningsbehov mötta. Ingen ska träna utan en plan och det ska alltid finnas någon på plats att hjälpa till med träningen.

– Det vi har sett är att folk är intresserade av det personliga engagemanget från oss. Man vill ha en piska och en morot i sin träning, säger Jens.

Utöver Jens Kristoffersson och Modo Hockey finns ytterligare tre delägare som driver Modo Sports Academy: Joakim Bäckström, Magnus Håkansson och Jörgen Wikner. Alla tre jobbar på olika sätt inom Modo Hockey och har många års erfarenhet inom träning på elitnivå.

– Inom elitidrotten har vi länge fört statistik på skador och lärt oss att bättre förhindra att de uppstår. De lärdomarna kan vi föra över till privatpersoner, säger Magnus Håkansson, sjukgymnast, Modo Hockey.

Den gamla puben började rivas ut i november. Man har satt in takbjälkar för att kunna bygga en femte våning där själva gymmet kommer att vara. På nedre plan kommer det finnas omklädningsrum och träningslabb. En stor skillnad mot vad man har kunnat erbjuda.

– Tidigare har man fått byta om inne på en handikapptoalett. Vi har inte gjort så mycket väsen av oss, säger Jens Kristoffersson.

Nu hoppas man att sakta men säkert kunna bygga upp en stabil kundkrets.

– Vi har ingen jättebrådska, vi vill bara göra det riktigt bra, säger Jens Kristoffersson.

Mer läsning

Annons