Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-protest mot M-protesten i Sundsvall

/

– Sundsvall ska inte ha någon särställning i Västernorrlands samverkansråd.
Det framhåller med skärpa Peder Björk (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundsvall.

Annons

Utspelet kommer som en protest mot oppositionsrådet Jörgen Berglund (M). Berglund i sin tur protesterar mot att största kommunen Sundsvall bara får två representanter i rådet, lika många som varje kommun får.

– Jättetråkigt att han går ut på det här sättet och har synpunkter på formfrågan. Hela ambitionen är ju att öka samarbetet och samverkan i länet.

– Det är handlar om ett rådgivande organ. Lika representation för kommunerna tycker jag är bra.

– Detta är hela kommunledningens uppfattning i Sundsvall. Alla tre partierna i majoriteten har en samsyn, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerparitet, förklarar Peder Björk.

Landstingsstyrelsens ordförande Elisabet Strömqvist (S) som har skickat ut förslaget till kommunerna tänker inte ändra med anledning av Jörgen Berglunds kritik.

– Det är inte aktuellt. Jag har inte fått några reaktioner alls på sammansättningen i rådet, säger hon.

Hans Hedlund (C) som i många år drivit regionfrågorna i landstinget reagerar starkt på Jörgen Berglunds utspel.

– Okunnigt och orutinerat! Ännu märkligare blir det att Jörgen Berglund gått med på Kommunförbundets nya organisation, där varje kommun utser två ordinarie. Under innevarande period har Sundsvall haft fyra ordinarie, nu blir det två.

– Det kan kanske ta lite tid för Jörgen att inse att Sundsvall inte är Norrlands huvudstad, inte heller länets. Sverige har en huvudstad och den heter Stockholm! säger Hans Hedlund.

Mer läsning

Annons