Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnfamilj drogades - knark i maten

/

Familjen hann bara ta några tuggor av maten innan det snurrade. De blev yra och började hallucinera. Nu misstänker polisen att de drogats.

Annons

Det var sammanlagt fem personer i familjen, tre generationer mellan 5 till 60-år, som skulle äta den här eftermiddagen. De har tillagat mat i ugnen flera gånger tidigare, men då har de alltid haft ett smörpapper på ugnsplåten. Den här gången användes inget smörpapper, maten lades direkt på plåten.

När familjen satt sig till bords och börjat äta så dröjde det inte länge förrän de insåg att något inte stod rätt till. Den yngste i familjen, som inte åt av maten, påverkades inte. Men de övriga började uppleva stora obehagskänslor och hallucinationer. De blev väldigt rädda och ringde ambulans.

På sjukhuset kunde man snabbt konstatera att familjen på oklart sätt fått i sig någon form av droger.

Polisen kopplades in och deras teori är att den ugnsplåt som användes vid matlagningen tidigare använts för beredning av någon typ av drog, till exempel spice eller någon narkotisk svamp. Den eller de som berett narkotikan har inte rengjort plåten ordentligt och resterna ska då ha tagits upp av maten.

– Vi har tagit hand om ugnsplåten och ska analysera den, säger B-O Lundberg, förundersökningsledare vid Sollefteåpolisen.

Alla i familjen har nu fått lämna sjukhuset och är helt återställda.

Analysen av ugnsplåten kommer att ta ett par veckor.

Mer läsning

Annons