Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kalsongmannen" anhållen – tog sig in i fritidshus och kokade kaffe

Mannen som skrämt upp boende i Junsele och Näsåker de senaste veckorna greps och anhölls på onsdagen.
Han hade tagit sig in i ett fritidshus, kokat kaffe och dukat upp mat när ett vittne ringde polisen.
– Det kan vara angeläget för de boende att veta att han är frihetsberövad, säger Marcus Grahn, vakthavande befäl.

Annons

Mannen har uppehållit sig i Junsele och Näsåker en tid och boende på orterna har oroats över hans uppträdande och larmat polisen.

Han ska enligt en källa bland annat ha stulit, betett sig aggressivt och eldat på flera ställen.

– Det har varit en följetong. Folk är rädda för honom och det har pratats mycket om att han har burit kniv, begått brått, inte begått brott ... Det har helt enkelt varit så att vi inte har haft någonting att gå på, säger Marcus Grahn, vakthavande befäl vid Västernorrlandspolisen.

I lördags befann sig mannen på Fäbodammen i Näsåker och polisen tillkallades, men hann aldrig åka dit innan han tog sin cykel och trampade därifrån. I måndags omhändertogs han av polisen för berusning efter att ha gått in på Ica i Junsele iklädd kalsonger, med en kniv nedstoppad i kalsonglinningen.

På onsdagseftermiddagen befann sig mannen mellan Näsåker och Junsele och ett uppmärksamt vittne upptäckte att något inte stod rätt till vid ett för tillfället obebott fritidshus.

– Vittnet har observerat en okänd cykel ställd bakom ett härbre intill huset. Personen har anat oråd och tillkallat en annan person, som gått och kollat in genom husets fönster. De upptäcker en man som tittar ut genom fönstret och inne i huset har han kokat kaffe och ställt fram mat på bordet, säger Marcus Grahn.

Polisen tillkallades och grep mannen klockan 18:12. Den misstänkte ville inte uttala sig alls under förhöret, men anhölls och sitter nu hos polisen i Sollefteå. Det hela rubriceras som inbrott alternativt grovt hemfridsbrott.

– Sådana här saker har kommit till polisens kännedom tidigare, men vi har inte haft någon konkret brottsplats. Vi förstår att det har skapat en oroskänsla hos de boende och den här gången har vi en konkret brottsmisstanke, säger Marcus Grahn.

Den misstänkte mannen, som är född 1958, ska enligt polisen ha kallat sig själv för "fricampare".

Mer läsning

Annons