Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde från polis – stoppades med spikmatta

Polisen larmades på söndagsmorgonen om en bilist som körde mycket vingligt och vårdslöst på länsväg 331 i höjd med Åsäng.
Vittnet berättade att bilen flera gånger varit nära att krocka med mötande trafik.

Annons

Polis skickades från Sundsvall och Sollefteå för att försöka stoppa bilen.

I höjd med Östergraninge, söder om Sollefteå, var polispatrullen från Sundsvall ikapp bilen. Men bilen vägrade stanna och ökade farten när polisen försökte stoppa den.

– Det går en bra bit över hundra kilometer i timmen där en bra bit till. Polisen saktar av och lägger sig på behörigt avstånd, säger Stefan Sundberg, länspolisens jourhavande förundersökningsledare.

Polispatrullen från Sollefteå hade förebrett med spikmatta i Viksmon innan korsningen med väg 87 och mötande trafik hade stoppats eftersom kvinnan flera gånger hade kört på fel sida vägen.

Den aktuella bilen körde över spikmattan, och kort därefter var bilföraren tvungen att avbryta sin flykt och fordonet stannade.

Bilföraren, en kvinna i 25-årsåldern, greps misstänkt för en rad trafikbrott, bland annat grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

– Vi får se var det landar, säger Sundberg.

Peter Vennerbring, KC-operatör vid polisen i Sundsvall, säger att polisen haft med kvinnan att göra de senaste dagarna, och vill tacka allmänheten för deras insats.

– Det är deras förtjänst, och det går inte nog att tacka för alla tips vi får, säger han.

Mer läsning

Annons