Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nu kan man gå på hockey oftare"

/

Förra lördagen blev han mångmiljonär. Nu berättar han vad han ska göra med pengarna.
– Det går liksom inte att fatta. 5,2 miljoner är så enormt mycket pengar, säger Sollefteåbon och Modoentusiasten.

Annons

Den krävdes lite detektivarbete för att hitta vinnaren. Men till sist fick Pierre Jonsson från Svenska Spel kontakt med mannen, som är i 60-årsåldern och hemmahörande i Sollefteå.

Mannen blev väldigt glad över telefonsamtalet.

– Nu när du ringer, kan jag äntligen tro att det är sant! Det spelar ingen roll att jag rättat massor med gånger, innan ditt samtal är det ingen vinst, säger 5-miljonersvinnaren när Pierre Jonsson till sist når honom.

Nu kan man räkna med både hockeyfrossa – med Modo i högsätet – och Formel 1 när vinnaren spenderar sina pengar.

– För en pensionär, som följer Modo i vått och torrt och gillar sportbilar, betyder den här vinsten otroligt mycket, berättade han.

– Nu kan man gå på hockey oftare, åka och titta på Formel 1, köpa ny bil och sluta titta på extrapriser när man handlar. En fantastisk känsla, säger han.

5,2 miljoner kronor är mycket pengar för en pensionär. Men det finns plats för förnuft och sans mitt i allt.

– Man får ju inte brassa på med allt på en gång. Lite lagom takt är bäst. Men, som sagt, att kunna unna sig sådant som inte gått tidigare är underbart, säger mannen.

Miljonvinsten var inlämnad på Ica Kvantum i Sollefteå. 5 244 990 sköna Lottokronor blev resultatet av 36 satsade kronor.

– Nu är det verklighet och samtidigt overkligt. Det går liksom inte att fatta. 5,2 miljoner är så enormt mycket pengar, säger mannen som är i 60-årsåldern.

Men det var nära att det inte hade blivit någon vinst över huvud taget. Mannens hustru tyckte att det där med spel inte var någon vidare lönsam affär och att han borde sluta.

– Hon sa till mig att det var dags att sluta för det har bara blivit en hundralapp i vinst som mest genom åren, berättar mannen.

– Men jag stod på mig. Man aldrig ska ge upp, efter att spelat Lotto i 15 år känns det lite extra bra en dag som den här. Jag retades lite med henne och sa att är hon riktigt snäll ska hon få en del av kakan, ungefär 990 kronor, skrattar mannen.

För den nyblivne miljonären, som önskar vara anonym, väntar nu en resa till Visby och Svenska Spels huvudkontor. Där överlämnas vinstchecken samtidigt som mannen får erbjudande om ekonomisk rådgivning.

Mer läsning

Annons