Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skid-VM till Sollefteå

/

Sollefteå har fått klartecken att arrangera skid-VM 2017. På onsdagskvällen beslutade Internationella skidförbundet att världsmästerskapen i rullskidor ska avgöras i Sollefteå om två år.

Annons

Det är Sollefteå skidor som ligger bakom ansökan och tävlingarna kommer att arrangeras som ett samarbete mellan skidklubben och Sollefteå kommun.

– Jag är glad och stolt över att vi fått förtroendet att arrangera ett så stort evenemang som ett VM är. Det visar att vi har ett stort förtroende hos såväl det nationella som det internationella skidförbundet. Sollefteå är en vinterportstad med stolta traditioner. Vi har arrangerat stora evenemang tidigare och jag ser fram emot att få vara med och arrangera ett VM, säger Mia Karlsson, ordförande för Sollefteå skidklubb, i ett pressmeddelande.

Tävlingarna kommer att genomföras i juli, under festivalveckan Nipyran. Det året fyller Sollefteå också 100 år som stad, så det kommer att bli extra festigt.

– Jag är väldigt stolt och glad över det arbete som Sollefteå skidklubb har lagt ner. Det är ett bevis på den kraft som finns i vår kommun och vad vi kan uppnå genom att samarbeta, säger Elisabet Lassen (S), kommunalråd, i pressmeddelandet.

Sollefteå sällar sig nu till skaran av svenska världsmästerskapsarrangörer inom skidsporten de kommande åren. 2015 skid-VM i Falun, 2017 rullskid-VM i Sollefteå, 2019 Alpina VM i Åre och 2019 skidskytte-VM i Östersund.

Mer läsning

Annons