Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå hjälper Sundsvalls sjukhus

/

Sjuksköterskebristen vid Sundsvalls sjukhus har gjort att man har fått stänga 25 vårdplatser och ställa in flera operationer. Vid Sollefteå sjukhus är bristen på sjuksköterskor inte lika allvarlig och man har hjälpt Sundsvall att operera. Och man skulle kunna ta emot ännu fler patienter - om det fanns vårdplatser.

Annons

Sollefteå sjukhus har hjälpt Sundsvalls sjukhus att beta av operationskön under sjuksköterskebristen. Hittills i år har Sollefteå sjukhus opererat ett 50-tal sundsvallspatienter med ljumskbråck och man hjälper även Sundsvall med att operera knä- och höftproteser.

– 30 procent av den patientgruppen kommer från Sundsvall. Vi skulle kunna hjälpa dem ännu mer om vi hade fler vårdplatser, säger chefsläkare Per Carlehed.

I två omgångar har Sollefteå sjukhus dragit ner på vårdplatser och personal som en del av landstingets tidigare sparkrav på 360 miljoner kronor. Beslutet fattades redan 2008 men blev verklighet i Sollefteå först 2012-2013, då fyra vårdavdelningar blev tre och avdelning 14 stängdes. Då las även rehabiliteringen till de kvarvarande avdelningarna, vilket gör att man har svårare att få plats med patienter som ska göra planerade operationer.

Per Carlehed räknar att man har 20 färre vårdplatser i dag jämfört med innan neddragningen.

– Jag skulle önska att vi kunde öppna fler vårdplatser vid Sollefteå sjukhus, säger han.

Jacomina Beertema (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, menar att det inte finns något politiskt beslut om att stänga vårdplatser och att Sollefteå sjukhus kan öppna avdelning 14 igen om man så önskar.

– Har man platser går det bra att använda dem, men Sollefteå kommer antagligen att ha samma svårighet som Sundsvall och Örnsköldsvik har med att rekrytera sjuksköterskor.

Sjuksköterskebristen är stor även vid Sollefteå sjukhus och man har bland annat löst det genom att anlita bemanningssjuksköterskor. En hyrd sjuksköterska kostar nästan dubbelt så mycket som en landstingsanställd och Jacomina Beertema menar att lönekostnaderna är problematiska för landstinget. Enligt henne är det ingen idé att locka sjuksköterskor med höjda löner eftersom hon menar att det leder till att man tvingas anställa färre sjuksköterskor, alternativt att man måste höja landstingsskatten.

– Jag tror inte att det är lönen som gör att vi har svårt att rekrytera sjuksköterskor, det är de stora pensionsavgångarna som gör att det är så stor brist, säger hon.

Mer läsning

Annons