Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvens flykt slutade på sjukhuset

/

Efter ett butiksinbrott i Långsele kunde polisen få tag på en misstänkt gärningsman efter en avåkning på Riksväg 90.

Annons

Tempo i Långsele utsattes i natt för ett inbrott. En person som bor i samma hus som butiken ringde polisen 04.38 och berättade att någon krossat rutan till butiken och fanns kvar där inne. Två gärningsmän syntes dock lämna lokalen innan polisen hann fram, uppger polisen på sin hemsida.

Vid halvsextiden ringde en Örbäcksbo till polisen och berättade att hans bil som stod på tomgång ute på gården precis blivit stulen. Bara minuter senare observerades den bilen av en väktare som slog larm. En polispatrull hann ikapp den stulna bilen på Riksväg 90 och försökte stoppa den men förgäves utan fick rikta in sig på att följa efter utan att stressa föraren som ska ha kört på ett mycket trafikfarligt sätt.

I höjd med Svinåsen strax öster om Sollefteå tog färden slut när den stulna bilen fick sladd och körde av vägen. Föraren fördes till Sollefteå sjukhus med enligt polisen lindriga skador. I den kvaddade bilen hittades en del stöldgods från Tempo i Långsele.

Förutom stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel är föraren också misstänkt för drograttfylleri.

Ytterligare en trafikolycka med en stulen bil inträffade i Långsele på morgonen, vid Solviksvägen. Även Ica i Långsele ska ha utsatts för inbrottsförsök. Polisen ska nu utreda om det är samma gärningsmän som ligger bakom.

Mer läsning

Annons