Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ånges engelsman spelar för en plats i Sandvikens IF: "Stark och resolut"

Nollan är intakt sedan SIF vunnit även sin andra träningsmatch med 2–0 – nu mot Västerås IK.
Nu ska SIF-ledningen fatta beslut om provspelande högerbacken Scott Brown får stanna eller inte.

Annons

Sandvikens IF behöver en ny högerback när Jonas Österberg inte längre kan kombinera jobbet med division 2-spel. De senaste två veckorna har engelsmannen Scott Brown, i Ånge i fjol, varit och tränat med laget och spelat två träningsmatcher.

– Han har fått fina vitsord av Benny Mattsson (tidigare Ångetränare), men har inte tränat med något lag sedan oktober, säger SIF-tränaren Stefan Lundin och anger det som en orsak till att prestationen svajat lite.

Scott Brown är 20 år och har sin styrka i det defensiva spelet, i Ånge användes han både som mittback och högerback.

– Vi har framför allt tänkt honom som högerback. Han är stark och resolut, och duktig i huvudspelet, och det är något vi kan behöva. Det andra har vi mycket av ändå, säger Stefan Lundin, som nu ska sätta sig med sportchefen Anders Boman för att avgöra om Scott Brown ska få något kontrakt med Sandvikens IF över säsongen eller inte.

När SIF vann mot Söderhamn med 2–0 förra helgen var det Tobias Wennergrund som stod i mål. Nu var det Niklas Nyström som såg till att laget fortfarande inte släppt in något mål under försäsongen.

Så startade SIF: Niklas Nyström – Scott Brown, Emil Molin, Olof Mård, Jimmy Hansson – Christoffer Aspgren, Hjalmar Öhagen, Jonathan Hellström, John Junior – Roni Ali, Filip Norell.