Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ånges politiska partier kräver åtgärder av regeringen

Ompröva arbetsmarknadspolitiken och stoppa nedläggningen av kriminalvårdsanstalten i Viskan. Den uppmaningen riktar samtliga politiska partier i Ånge kommun i ett brev till regeringen.

I det gemensamma brevet skriver de politiska partierna i Ånge att regeringen måste ompröva den rådande arbetsmarknadspolitiken så att den bättre passar i den situation som råder i landet. Det är speciellt viktigt att unga arbetslösa får förutsättningar för att komma ut på arbetsmarknaden eller få möjlighet till praktik eller studier påpekar man vidare i brevet.

I de rådande tiderna vore det olyckligt om staten via kriminalvården och fastighetsbolaget specialfastigheter lägger ned anstalten i Viskan. Något beslut är inte taget med inriktningen finns trots att det så sent som i maj framhölls anstaltens goda kvalitéer. Ett statligt bolags agerande hotar 60-70 arbetstillfällen i glesbygd detta måste gå att stoppa, skriver de sju partierna vidare.

Partierna pekar också på att vuxna ska få möjlighet att läsa in gymnasiekompetens så att man får behörig att söka till universitet och högskolor.