Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ånges "vilde" vill ha tiggeriförbud – kommunalrådet: "En rättighet att be om hjälp"

Det är dags för Ånge kommun att skriva in tiggeriförbud i den lokala ordningsstadgan. Det anser Erik Thunefors (-) som lagt fram förslaget till kommunfullmäktige i Ånge.
– Det är en rättighet för en människa att be en annan människa om hjälp, anser kommunalråd Sten-Ove Danielsson.

Annons

KD, C och nu SD. Det är Erik Thunefors politiska karriär i Ånge. Dock ännu med titeln "politiskt fristående" i kommunfullmäktige, dit han har ställt en motion om att kommunen ska införa tiggeriförbud på offentliga platser.

För Plus-kunder: Massivt stöd för tiggarna i Fränsta efter attacken mot deras "husbil"

"Det är dags att vi i Ånge går medborgarna till mötes och i väntan på ett nationellt förbud inför förbud mot tiggeri i vår lokala ordningsstadga", skriver Erik Thunefors.

Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson (S) är dock tämligen tydlig med att han tycker att förslaget inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen.

"Vi må tycka vad vi vill om tiggeri, men det har i årtusenden varit en outtalad rättighet för en människa att be en annan människa om hjälp. De som sitter här och ber om hjälp stör inte den allmänna ordningen och det är upp till var och en att avgöra om man vill ge en slant eller inte", skriver han i sitt yttrande, och föreslår att motionen avslås.

För Plus-kunder: Sundsvallspolitikerns lösning på tiggeriet: "Då kan de komma bort från misären"