Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ångeskimmer över Bräckes utmärkelser – Leif Milling utsedd till Årets björn

I samband med tisdagens kommunfullmäktige i Bräcke fick två personer med anknytning till Ånge kommun kliva in i rampljuset. I det ena fallet för att ta emot kommunens kulturstipendium, i det andra för hedersutnämningen som Årets björn 2017.

Annons

Den första personen var Arne Jonsson, pensionerad ellärare vid Bobergsgymnasiet, som deltog i prisutdelningen för föreningen Revsundsbygdens omnibus räkning.

Den andre var en känd Ångeprofil, fotograf Leif Milling, som fick ta emot näringslivsutskottets pris Årets björn 2017. En utmärkelse som går till en eller flera personer som främjat kommunens samhällsutveckling och skapat mervärde för medborgarna.

Motiveringen till utmärkelserna låter enligt följande:

"Föreningen Revsundsbygdens Omnibus driver Brattbytorpet i Revsund som har blivit en träffpunkt för nostalgiska resenärer från hela landet och förundrar även besökare från övriga Europa. Verksamheten, som började för tjugo år sedan med en mjölkbuss, bygger på att bevara och visa den tekniska utvecklingen inom jord- och skogsbruk, hemmiljö, fordon och transporter samt mycket, mycket annat."

"Leif Milling är en mästerfotograf och författare med bas i Gimdalen mitt i Bräcke kommun. Leif är allt annat än hemmablind och med sina vackra fotografier hjälper han kommunborna att se sig själva, sina hemtrakter och sin kultur, och sätta värde på det. Leif Milling sprider också sina bilder av Bräcke kommuns magiska miljö och underfundiga invånare runt hela världen, nu senast i kokboken "Älgkött och peran" som utsågs till världens bästa kokbok 2016. Men den är inte bara en kokbok, utan visar också en del av vår kulturhistoria och ger utrymme åt glesbygdspersonligheterna i jaktlaget, och platsen Bräcke kommun.”

Källa: Bräcke kommun