Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ångeskola anmäld till Skolinspektionen – elev uppges blivit kränkt under flera års tid

Skolinspektionen har begärt att Ånge kommun ska yttra sig över en anmälan som rör händelser vid en skola i kommunen. Enligt anmälan har en elev blivit kränkt under flera års tid, och det även av skolpersonal.

Enligt Skolinspektionen så är det händelser från läsåret 2015/2016 fram till i dag som ligger till grund för den utredning som nu har påbörjats.

I den anmälan som man fått på sitt bord så berättas om flera incidenter, och där det i två fall också uppges vara skolpersonal som stått för kränkningarna.

Enligt anmälan så har de upplevda problemen vid flera tillfällen tagits upp med skolan men utan att ge önskvärt resultat.

"Det verkar som om skolan gör allt för att få bort oss och våra invändningar på hur skolan sköts. Lärare nonchalerar händelser och viftar bort problem med attityden att pojkar är pojkar", berättar man i anmälan.

Vidare kritiserar man också dokumentationen kring de händelser som ska ha ägt rum.

"Inga händelserapporter är utförda utom en som visat sig vara helt undermålig och icke överensstämmande med händelsen”, står det att läsa i den anmälan som gjorts.

Ånge kommun har nu ombetts yttra sig över den kritik som förs fram, vilket Skolinspektionen har sammanställt i totalt tretton punkter.

”Dokumentation som styrker uppgifterna eller som på annat sätt kan ha betydelse för ärendet ska bifogas yttrandet”, meddelar Skolinspektionen.