Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Angrip fuskarna i stället för de som behöver hjälp och stöd

Socialdemokraterna har under hela 1900-talet stått för välfärdspolitik och solidaritet. I dag läser vi nästan dagligen om hur man begränsar LSS och fråntar assistans för gravt funktionsnedsatta personer. Föräldrar till barn som måste sondmatas fråntas assistans och tvingas säga upp sig från sitt arbete för att kunna sköta sina gravt funktionsnedsatta barn. Människor fråntas sjukskrivning, för att man anses kunna arbeta med något, utan att ange vad, trots att läkare inte anser detta. Döva och blinda mister sin handikappersättning i höst. Finansministern kan tänka sig att förbjuda tiggeri.

Arbetslösheten bland funktionsnedsatta människor är mycket högre än bland någon annan grupp i samhället. Flykting- och migrationspolitiken hårdnar. Vart är vi på väg – och framför allt vart är den socialdemokratiska regeringen på väg?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Enligt all statistik har faktiskt Sverige aldrig haft det ekonomiskt så bra som vi har det i dag. Samtidigt är klyftan mellan de fattigaste och de rikaste större än någonsin. Är det då vettigt att slå på de som har det sämst i samhället? Som liberal och medmänniska ser jag det som vår skyldighet att stå upp för de svaga och de som har det svårt i samhället. Ta avstånd från den nuvarande regeringens angrepp på de svagaste grupperna i dagens samhälle. Om det fuskas inom LSS och sjukförsäkringen och bedrivs människohandel mot tiggarna, angrip fuskarna och de som sysslar med människohandel, inte de som behöver hjälp och stöd.

Stå upp för medmänsklighet och solidaritet!

Bengt Molander (liberal)

Läs också:

Lång väntetid och snäsiga svar är inte acceptabelt – byt leverantör av färdtjänst

Vår nuvarande regering saknar goda intentioner med LSS

Nog finns det problem med LSS – men vi saknar inte handlingskraft

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel