Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhalten i Fränsta blir kvar

/
  • Kraftsamling Fränsta kommer nu att ta över skötseln av väntkuren i Fränsta.
  • Tekniska nämndens ordförande Hanne Soukas hoppas nu att det ska vara slut på vandaliseringen av väntkuren i Fränsta.

Väntkuren i Fränsta för Mittnaboresenärerna blir kvar.

– Vi har kommit överens med Kraftsamling Fränsta att de ska ta över skötseln, säger Hanne Soukas, tekniska nämndens ordförande.

Annons

Väntkuren i Fränsta har vandaliserats vid flera tillfällen under årens lopp.

Skolklasser och unga företagare har försökt att hålla väntkuren i skick. Försök som har misslyckats gång efter gång. Det som fick tekniska förvaltningen att planera för en rivning var den senaste vandaliseringen. Då slets elelementen bort från väggarna, golvet fick skador och väggarna i kuren klottrades ner.

Men nu gör kommunen ytterligare ett försök.

– Vi har kommit överens med Kraftsamling Fränsta att de ska ta över skötseln. De kommer att renovera kuren och sedan sköta öppning och låsning av den. Jag hoppas att det här kommer att fungera, säger Hanne Soukas.

Väntkuren behövs menar man från Kraftsamling Fränsta och man får också medhåll av kommunen.

– Men vi kan inte fortsätta att renovera den. Det kostar för mycket pengar, fortsätter Hanne Soukas.

Även om kuren nu kommer att renoveras och bli kvar så kommer det att sättas upp ett vindskydd av glas på perrongen vid anhalten.

– Vi har fått hem vindskyddet. Men vi kan inte montera det innan snön har försvunnit. Så oavsett hur det går med väntkuren så kommer vindskyddet att finnas. Men det är klart att det är bättre med väntkuren om det är kallt och blåsigt och man står och väntar på tåget som kanske dessutom är försenat. Förseningar har vi fått stå ut med i vinter, slutar Hanne Soukas.

Annons