Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anja Pärson om trakasserierna: "Blev en sport bland män att ta på mina bröst eller rumpa"

Tiotusentals kvinnor delar nu med sig av sina upplevelser av sexuella trakasserier under kampanjen "Me too".
En av dem är alpinstjärnan Anja Pärson, 36.
– Under en tid blev det en sport bland vissa män att hetsa varandra om vem som kunde ta på mina bröst eller rumpa, skriver hon på Instagram.

Under söndagen startade den amerikanska skådespelerskan Alyssa Milano kampanjen "Me too" i spåren av att Hollywood-giganten och filmproducenten Harvey Weinstein anklagas för sexuella trakasserier och flera fall av våldtäkt.

Nu följer tiotusentals kvinnor efter och berättar om sina upplevelser.

En av dem är OS-guldmedaljören och Bragdguldsvinnaren Anja Pärson.

– Under en tid blev det en sport bland vissa män att hetsa varandra om vem som kunde ta på mina bröst eller rumpa på dansgolvet eller i baren. Jag slutade helt att gå ut, skriver stjärnan på sin Instagram, och fortsätter:

– Det blev en vardag att män tog sig friheten att pussa på mig när de ville ha en bild och när de även tog nackgreppet log jag bara för att slippa tjafs. Det händer än idag att speciellt äldre herrar greppar tag i min nacke när de vill ta en selfie. Det går kalla kårar i hela min kropp!! NO MORE! #metoo #nomore

Anja Pärson har efter den aktiva karriären bland annat jobbat som expertkommentator i tv samt föreläst.