Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ankarsviks hopp om allsvenskan ute – förlorade andra play off-mötet efter dramatiskt slutskede

Vinst var det enda på agendan för Ankarsvik i lördagens andra kvalmatch. Efter förlust i det första play off-mötet med Umeå krävdes seger för att få spela den tredje och avgörande kvalmatchen. Men de föll på mållinjen.

Ankarsvik kom till start med en 6–7-förlust i senaste mötet på hemmaplan. Men i måstematchen mot Umeå på bortaplan fick Ankarsvik en tung start. Umeå tog tidigt ledningen och behöll den fram till slutskedet av matchen. Men det var jämnt och tufft de båda lagen emellan och Ankarsviks Rasmus Nilsson kunde kvittera till 1–1 fem minuter innan den första periodpausen.

– Det började dåligt. Vi var inte alls bra i den första perioden, säger Ankarsviks tränare Roland Persson.

Umeå utökade sin ledning i den andra perioden. Men Ludvig Bosk reducerade för Ankarsvik genom sitt 3–2-mål. Lagkamraten Jacob Hellgren följde samma mönster och kvitterade i början av den tredje perioden innan Umeå svarade med att återta ledningen. Men då kunde Ankarsviks Adam Hellgren både kvittera och göra 4–5. Bara tio sekunder senare kvitterade Umeå men Ankarsviks Jacob Glas återtog ledningen.

– När vi gjorde 5–6 trodde jag verkligen att vi skulle behålla ledningen. Men sen blev det dräll med bollen i egen zon, säger Roland Persson.

Umeå tog time out och kunde kvittera med 20 sekunder kvar av ordinarie speltid. I förlängningen gjorde Umeå avgörande 7–6.

– Det känns bittert. Det kändes redan innan matchen som att vi skulle ta det här. Det var en bra tändning i laget och grabbarna var sugna på att spela.

Roland Persson lyfter kollektivet men ger extra beröm till Joel Nyh, Ludvig Bosk och William Öhlén Nylund. I och med förlusten är säsongen över för Ankarsvik.

– Det känns tungt. Men det var en tillfällighet att de vann, det är ju så i sudden. Vi hade lika många chanser. Om vi hade vunnit hade de fått det riktigt jobbit i den tredje matchen, säger Roland Persson.

Ankarsvik slutade på en fjärde plats i grundserien med 40 poäng på 22 matcher.

– Vi har gjort en bra säsong och hade som mål att ta oss till slutspel eftersom laget slutade som femma förra säsongen. Vi tappade en del spelare i år och fick några nya killar från division 2 som har gjort det bra. Vi tog oss till slutspel och det gjorde vi bra, säger Roland Persson.

Nästa säsong väntar fortsatt spel i division 1.

– Nu ska vi inventera och se över det som varit. Det är bara att glömma och sikta på nästa säsong.