Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anmälde att de pistolhotats av dörrvakt – polisen tror att krogbesökarna hittade på

Larmet kom under natten mot söndag om att två unga män blivit pistolhotade av en dörrvakt till en av Sundsvalls nattklubbar.
Polisen ryckte ut och tom med sig den utpekade vakten till ett förhör som mynnade ut i att de som larmade nu misstänks får falsk tillvitelse.

Att komma med osanna anklagelser är ett allvarligt brott i lagens mening. Enligt polisens jourhavande förundersökningsledare var det två killar i övre tonåren som ville gå på nattklubb. Dörrvakten ska ha nekat dem inträde och på deras väg därifrån ringde de polis och anmälde att vakten hotat dem med en pistol.

– Det var ganska dramatiskt till en början, men efter att vi tagit in vakten till stationen för förhör insåg vi att det inte fanns någon sanning i anklagelserna. Vi kommer nu att upprätta en anmälan mot de som larmade om falsk tillvitelse, säger Kenneth Magnusson.

Straffsatsen för falsk tillvitelse, om brottet bedöms som ringa, är fängelse i högst sex månader eller böter.

FLER NYHETER:

Person hotad utanför strippklubb i centrala Sundsvall

För Plus-kunder: Kallas känslosamma tal om Anna Holmlund: "Låt din inspiration bli en glöd för oss alla"

Insändare: Snart är vintern här – Alnöbron kan bli en dödsfälla

För Plus-kunder: Efter uppehållet – här är läget i GIF Sundsvall inför matchen mot Elfsborg

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.