Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anmälde sig själv för att ha kört av vägen rejält berusad och utan körkort – frias från brott

Mannen som saknar körkort var berusad när han ringde och anmälde sig själv för att ha kört i diket. Trots det frias han nu för brott av Sundsvalls tingsrätt.

Annons

På juldagskvällen 2014 var två bröder ute på krogen i Sundsvall. Senare på natten ringde en av dem till polisen och berättade att han kört i diket med en bil vid Vikingavägen i Granlo.

När patrullen kom till platsen låg bilen långt ned i ett dike och anmälaren var ensam på platsen. Han var påverkad av alkohol och sa att han kört i diket.

Mannen fördes till polisstationen och vidhöll där att han kört bilen trots att han saknade körkort och hade 1,68 promille alkohol i blodet. Senare tog mannen tillbaka erkännandet och sa att det var hans bror som kört bilen men att brodern gått från platsen innan polisen kom dit.

Under rättegången har mannen berättat att han tog på sig skulden trots att brodern har körkort och var nykter när olyckan hände. Också brodern har sagt att det var han som körde bilen.

Tingsrätten konstaterar att man måste ta hänsyn till att mannen var berusad vid tiden för sitt erkännande och att relationen till brodern kan ha varit ett motiv för honom att ta på sig skulden. Dessutom har rätten lyssnat på inspelningen från på mannens larmsamtal och där hörs att det finns en annan person i bakgrunden vid tiden för olyckan. Nu frias mannen från misstankarna om grovt rattfylleri och olovlig körning.

Läs även:

Fortkörare frias av snö

Alkolås allt vanligare i Sundsvall