Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anmäler utebliven hemtjänstinsats

Ånge kommun har gjort en lex Sarah-anmälan till följd av en avvikelse inom hemtjänsten.

Annons

Händelsen består i att en beslutad hemtjänstinsats bestående av bland annat matleveranser och tillsyn två gånger om dagen under ett inledande skede uteblivit.

Först efter att den drabbades dotter uppmärksammat en bekant inom ett annat hemtjänstområde om att beslutet inte verkställts, trots att de skulle påbörjas skyndsamt, så kom rutinen i gång. Dock tre dagar senare än som var utlovat som absolut senaste datum.

Eftersom avvikelsen bedöms som ett allvarligt missförhållande, eller påtaglig risk för ett sådant, så är en lex Sarah-anmälan upprättad och översänd till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Man bifogar också den utredning som genomförts efter att händelsen blev känd, samt en lista över åtgärder som vidtagits eller planeras för att förhindra att liknande missförhållanden inträffar igen.