Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anmäls för fruktfusk – myndigheter i Sundsvall lurade anser Livsmedelsverket

Ett företag som sålt fruktkorgar till myndigheter och företag, i bland annat Sundsvall, har anmälts till åtal av Livsmedelsverket.

Annons

Korgarna har nämligen varken innehållit utlovad ekologisk frukt eller haft den vikt som företaget Företagsväxter i Knivsta AB hade utlovat, hävdar Livsmedelsverket.

Företaget har kontor i Sundsvall och bland dess kunder finns Mittuniversitetet, Bolagsverket, Skatteverket, Försäkringskassan och Migrationsverket.

Även Regeringskansliet, Göta hovrätt och Kriminalvården är kunder.

Verket konstaterar att företaget sannolikt gjort stora ekonomiska vinster på fusket, "särskilt då ekologisk frukt ofta är avsevärt dyrare än konventionellt odlad".

Företaget har även brutit mot reglerna eftersom deras anläggningar för ekologisk frukt inte är anmälda till livsmedelskontrollen och därmed heller inte certifierade, konstaterar Livsmedelsverket.