Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Barthold tillbaka i landslaget igen – här är EM-kvaltruppen i basket

För Sverige väntar två EM-kvalmatcher i november.
Då finns Anna Barthold med i truppen som förbundskaptenen Francois Gomez tagit ut.
– Nu har jag pratat med dem i landslaget och det känns så pass bra att jag vill fortsätta, säger hon till SVT Sport.

I mitten av november väntar EM-kvalmatcher för Sverige mot Kroatien på bortaplan och Makedonien på hemmaplan.

Under tisdagen tog förbundskaptenen Francois Gomez ut en trupp om 17 spelare, en trupp som sedan kommer att bantas ned till tolv spelare när det är dags för match.

– Jag såg många av spelarna i augusti men det är några spelare som jag vill ta mig en titt på nu i november också. Jag tycker det är en bra blandning av rutin och ungdom men vi tar fram ett lag som ska vinna dessa två matcher, det är mitt enda fokus, säger Francois Gomez i ett pressmeddelande.

Ett noterbart namn i truppen är Anna Barthold som efter att hon meddelat att hon var färdig med landslagsbasket efter senate landskampen på nytt finns med i truppen.

Efter att hon förlängt sitt kontrakt med Luleå fortsätter alltså nu också landslagskarriären.

– Förra hemmamatchen vi spelade här i Luleå sa jag att det var min sista. Och det kändes så då, för när man är 36-37 måste man känna hur det känns i kroppen. Men nu har jag pratat med dem i landslaget och det känns så pass bra att jag vill fortsätta, säger hon till SVT Sport.

Truppen: Abigail Asoro (Chemnitz), Ellen Nyström (Gipuzkoa), Allis Nyström (Luleå), Ellen Åström (Bembibre), Amanda Zahui (Prag/New York), Farhiya Abdi (Avenida), Anna Barthold (Luleå), Frida Eldebrink (Botas), Binta Drammeh (Lucca), Josefin Vesterberg (Namur), Chimoa Nnamaka (Luleå), Kalis Loyd (Flammes), Danielle Hamilton Carter (St Georghe), Klara Lundquist (Alvik), Elin Eldebrink (Yakin Dogu), Nathalie Fontaine (St Georghe), Elin Gustavsson (Bembibre)