Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Book "otröstlig" efter diskning

Trots diskningen ställer sig Anna Book på scenen i den första deltävlingen i Melodifestivalen i morgon. Hon ska framföra sin låt "Himmel för två" utom tävlan.

Det var på torsdagskvällen som beskedet kom att Books bidrag "Himmel för två" diskvalificeras från lördagens deltävling i Göteborg. Anledningen är att låten, under annat namn, deltog i de moldaviska uttagningarna till Eurovision Song Contest 2014.

Nu får Book ändå framföra sitt bidrag, utom tävlan.

– Anna Book kommer att ställa sig på scenen på lördag. Hon har kommit fram till det efter samtal med oss, säger Melodifestivalens exekutive producent Christer Björkman.

I eftermiddag ska hon repa sitt bidrag, dock inför stängda dörrar. Det är heller inte säkert att hon deltar i det publika genrepet i kväll.

Larry Forsberg, som tillsammans med Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson och Camilla Läckberg har skrivit bidraget, säger till P4 Gävleborg:

– Vi har inte frisagt oss från någon skuld. Vi är syndabockarna. Men sanningen är ändå att någonstans blir det här absurt. (...) Det är svårt att hantera, nätet är gigantiskt och Moldavien är inte det enda landet vi har skickat låtar till. Att kunna alla länders regelverk och ha koll på alla sina låtar. Sist jag räknade hade vi skrivit runt 200 låtar. Vi kan ju omöjligt säga vart alla har tagit vägen.

I morse beskrev Anna Book sina känslor inför det inträffade i ett långt inlägg på sitt officiella Instagramkonto.

”Har aldrig tidigare haft så positiva känslor för ett deltagande i Melodifestivalen och nu är min lycka över detta grusad och jag är helt maktlös”, skriver hon och fortsätter:

”Känner mig tom och bedövad – hur ska jag gå vidare”.

Läs även:

Här är samtliga bidrag i Melodifestivalen på lördag

Perrelli petas som programledare i Melodifestivalen

Mansdominans bland Mello-låtskrivare – "I tre år har de lovat bättring, i stället går det åt fel håll"

Gina inför Melodifestivalens premiär på lördag – "Det blir sista gången jag gör det här"