Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Book varnar för "känslobomb"

Anna Book gör comeback i Melodifestivalen. På lördag tävlar hon i Göteborg med Camilla Läckberg-skrivna "Himmel för två".
– Det spelar ingen roll hur det går men jag kommer så klart att bli skitledsen om jag inte går till final, säger Book.

Annons

När årets Melodifestival drar i gång i helgen står en riktig schlagerikon på scen. Anna Book ställer upp i tävlingen för fjärde gången - 30 år efter att hon slog igenom stort med "ABC".

De kommande dagarna har hon och de andra deltagarna ett fullspäckat schema med repetitioner, intervjuer och fester.

– Man känner att man lever, men för mig är det mest pirrigt och förväntansfullt. Jag känner inte så mycket press och det här negativa. Det är naturligtvis mycket hårt jobb, men med min erfarenhet har jag lärt mig att njuta i stunden och ha kul, säger Anna Book.

Hon ser fram emot årets schlagercirkus - inte minst eftersom hon, för första gången sedan debuten, tycker att hon har ett bidrag som känns helt rätt.

– Det känns som Anna Book men en annan Anna Book som är mitt i livet, mår bra och äntligen får göra en låt där hon känner att "det här är jag". Det är så jäkla skönt att ha den känslan, säger hon.

Bidraget, "Himmel för två", har en text som är skriven av Camilla Läckberg. Anna Book valde själv att kontakta deckardrottningen när den ursprungliga engelska texten skulle bytas ut till något på svenska.

– Det är verkligen en låt som säger att man ska vara stolt över den man är, tro på sig själv och älska den man vill. Det kommer att vara mycket känslor, vill man inte ha en känslobomb så får man hålla sig borta, säger hon.

De senaste åren har Melodifestivalen gått i mer modern musikalisk inriktning - Ace Wilders "Busy doin' nothin'", som kom tvåa 2014, och Måns Zelmerlöw, som ju vann Eurovision Song Contest i fjol, är två tydliga exempel.

Anna Book känner dock inget behov av att förnya sig.

– För mig är det inte viktigt att det ska låta 2016. Det viktiga för mig är att folk ska känna att det är äkta, säger hon.

Musikaliskt sett går således "Himmel för två" åt ett mer klassiskt schlagerhåll.

– Glad och härlig discopopschlager! Jag är fortfarande i det traditionella schlagerfacket. Men om man hoppas på en ny "Samba sambero" tror jag att man kommer att bli besviken, för det är det inte, säger Anna Book.

Hon medger att motståndet i Göteborg är tuffast möjliga men tror och hoppas att låten och scenshowen ska räcka hela vägen till finalen i Stockholm i mars.

– Jag tror att jag kommer att vara en av dem som glittrar mest i år. Det kommer att bli show, glitter, rosa och schlagerglamour i tre minuter, från början till slut. Boom! Mer behövs inte, säger Anna Book.

Läs även:

Perrelli petas som programledare i Melodifestivalen

Mansdominans bland Mello-låtskrivare – "I tre år har de lovat bättring, i stället går det åt fel håll"

Gina inför Melodifestivalens premiär på lördag – "Det blir sista gången jag gör det här"