Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna från Bredbyn: "Vad händer med mitt vackra Paris?"

Under natten mot lördagen satt Parisbon Anna Lundberg uppe och följde nyhetsflödet. Bara några kilometer bort utspelade sig ett av de värsta terrordåden i modern tid.
– Vi var jätterädda, berättar hon.

Annons

Anna Lundberg, uppvuxen i Bredbyn utanför Örnsköldsvik, har bott i Paris 16 år. En stad som nu är i världens fokus efter nattens terrorattacker som har krävt minst 128 liv.

– Jag satt hemma när min man kom och berättade att någon börjat skjuta på en restaurang, en restaurang som jag ofta besökt. Sedan satt vi uppe och tittade på nyheterna. Vi var jätterädda, berättar hon.

Läs också: Kyrka i Örnsköldsvik höll öppet

– Vi kollade med alla som vi känner och alla tycks ha klarat sig i alla fall.

Och naturligtvis hörde oroliga anhöriga från Bredbyn av sig och kollade hur det var med Anna.

Hon berättar att de bor i norra delen av centrala Paris, omkring fem kilometer från attackerna. Själva såg de inget men hon har fått höra av vänner om hur polisbilar och utryckningsfordon åkt fram och tillbaka hela natten.

Hur är läget nu?

– Jag var ute och gick en promenad tidigare och det är en otäck dämpad stämning på gatorna, ingen som ler. Människor är i chock och man vet inte riktigt vad man ska göra, ska man gå ut eller hålla sig hemma?

– Mitt vackra Paris, och så händer något sådant här. Det är så himla ledsamt, så otrevligt.

Läs också: Sundsvallsbor mitt i terrordramat